Milosrdenství chci+++Ježíši, důvěřuji Ti! __________________________________________ Královno posvátného škapulíře, oroduj za nás!

Proč zrovna Maria?

22. 7. 2010 23:00
Rubrika: Všechno možné

Katolická církev, stejně jako mnoho dalších církví uznává Pannu Marii jako ,,po Bohu největší" (jak také zpíváme v jedné písni).

Bůh si zvolil Marii jako nejkrásnější a nejmocnější ze všeho stvoření...

,,Ale proč zrovna Marii?" ,,Kdyby si Bůh vyvolil mě, tak bych to taky zvládla- kdyby mě stvořil tak dokonalou jako Pannu Marii" Tyto věty jsem slyšel už xkrát... proto se na ně pokusím najít odpovědi:

Každého člověka miluje Bůh stejně a každého člověka stvořil ve své milosrdné lásce. Každého člověka si Bůh stvořil a má s ním nějaký plán. S každým člověkem má Bůh plán- i když ten plán je u každého jiný. Jisté je jedno: Bůh nám na této zemi dal nějaký úkol a moc si přeje aby jsme s tímto velikým plánem Boží prozřetelnosti souhlasili.

Bůh chce každého člověka dovést do věčného království, aby s ním mohl být navěky. Chce si do nebe dovést opravdu všechny- i když každého jinou cestou.

Monoho lidí to už dokázalo- známe jména mnoha světců, kteří se již radují s Bohem v nebi. Dostáváme se k otázce: Proč církev vyhlašuje svaté? Na tuto otázku existuje mnoho odpovědí- například: aby ostatní lidé mohli dojít podobnou cestou k Bohu tím, že budou následovat příklad některého světce; aby jsme my (putující církev) měli jistotu, že do nebe lze dojít,... Neméně důležitým důvodem je také to, že se můžeme v modlitbách obracet s prosbou k vítězné církvi (tedy společenství svatých), kteří nám rádi nabízí svou pomoc a přímluvu.

To že máme v nebi přímluvce a pomocníky je velmi radostná zpráva: víme že nejsme sami, že se můžeme o někoho opřít, že nás někdo bude doprovázet po cestě do nebe...

Je to hodně radostná zpráva... Maria patří také mezi svaté. Proč tedy žárlit na Pannu Marii, že jí Bůh dal jiný úkol než nám? Přece více než to, že Panna Maria měla takový důležitý úkol zde na Zemi, je spíše důležité že je v Nebi a nabízí nám svou pomocnou ruku...

Můžeme se tedy hodně radovat že nám Bůh dal tak čistou, svatou a milosrdnou osobu aby nám mohla pomáhat na naší cestě...

 

Ve zkratce: Místo přemýšlení nad tím, proč si Bůh vyvolil zrovna Pannu Marii a né někoho jiného se můžeme soustředit na to, že putujeme za Bohem do stejného nebe, kde je Panna Maria a všichni svatí. A právě proto že někdo došel do nebe dříve než my má velkou výhodu v tom, že se na něj můžeme obracet s prosbami o podporu, přímluvu a pomoc na naší pozemské cestě.

Neberme Pannu Marii jako někoho nadřazeného (Jak jsem také slyšel: jako někoho komu Pán Bůh více přál), ale berme ji jako nejlepší přítelkyni a Matku, která nám chce pomoci, abychom se dostali tam, kde je Ona...

Zobrazeno 2642×

Komentáře

MarunKa1

Papo:ale ten článek není jen o tom, proč si vybral Bůh právě Pannu Marii. Mluví se tu o svatých o úloze Panny Marie. To často řešíš právě na tvých blogách.<br />
O Panně Marii můžeme říct, že je nejkásnější ze všech stvoření,-ona oslavila Boha ze všech stvoření nejvíce. A také její uchránění od dědičného hříchu= tomu-nejkrásnější. To co nás pokřivuje je pouze hřích. Slovo nejmocnější to tu nechám teologum, ale určitě se tu myslí, že má největší moc u Boha.<br />
I na těch zmiňovaných exorcismech to je patrné. P.ELIAS VELLA, který jezdí často do ČR.je z Malty a od r.1993 působí jako hlavní exorcista a prezident diecezní komise pro okultismus a satanismus a ten říká (podobně jako např. i P.Havlát), že často až teprv začnou vzývat Pannu Marii dojde u těch posedlých k pomoci. Ona je jen tvor a pokorný tvor. Obě tyto skutečnosti Zlý ve své pýše nedovede snést.

Eva66

Fary, krásně přemýšlíš. Máš to promodlené.

MarunKa1

Krásné Lukáši. Je to odpověď na to co se tu od protestantů na signálech stále řeší.Toto by myslím pochopilo i šestileté dítě, ale když je někdo vychovávaný v jiné církvi, tak to asi chce pořádný průvan Duch sv. aby to přijal.

Papo

Tak tahle věta je obzvláště pozvraceníhodná: "Bůh si zvolil Marii jako nejkrásnější a nejmocnější ze všeho stvoření..." jinak Tě musím, Marunko, zklamat, protože článek dává odpověď na otázku, kterou jsem od protestnata nikdy neslyšel "proč si Bůh vybral zrovna PM?".

Fary

Abych to uvedl na pravou míru: Otázky typu ,,Proč si Bůh vyvolil zrovna Pannu Marii a né třeba mě" slyším od mnoha lidí- zvláště od holek... <br />
Tento článek jsem nechtěl namířit proti protestantům (!) chtěl jsem pouze dát odpověď několika lidem, od kterých jsem takové otázky slyšel...

ViZ

aby jsme => abychom<br />
2Papo: Co jste snědl špatného? Při exorcismu je mariánská modlitba obzvláště účinná, protože Zlý nesnese pomyšlení, že by křehká Popelka nazaretská byla milostí Boží silnější než on (srv. Ef 6,12).

HelenaH

kdyby nic jiného, tak bezpodmínečné Mariino-ať se stane podle Tvé vůle-to je napsáno v Bibli-může inspirovat" i kamarády protestanty. Přečtěte si, co řekla při setkání s Alžbětou. Mocné-velké, silné sesadil z trůnu, ponížené povyšuje...to je krásné zamyšlení Lukáši. Děkuju za něj.

Papo

babča-helča: Nejenom může, ale také je.. Její ANO je příkladné..<br />
<br />
ViZ: Asi nechápu vztah mezi PM a Ef 6,12 (resp. Ef 6,10-17 což mi připadá jako ucelený úsek).

ViZ

2Papo: Ef 6,12 je odkaz na sílu nadzemských mocností; účinnost (a její důvod) mariánské modlitby při exorcismu je dosvědčený dá se říci i objektivní, fakt.

Papo

Marunka: O čem je článek je v závěru a také v Faryho příspěvku.. a to by asi tak stačilo, řekl bych.. Jinak že bych často řešil svaté a jejich přímluvy? Nejsem si toho vědomý.. jen jsem teď dal na blog informaci z Itálie..

Karel-čtvrtý

<a href="http://karel-ctvrty.signaly.cz/1007/litanie-k-marii-a" target="_blank">http://karel-ctvrty.signaly.cz/1007/litanie-k-marii-a</a>

kacarovi3

Lukáši,P.Marie vládne mocí,která není závislá na naši vůli a ta činí překážku Kristu,Bohu,Duchu svatému.Oni nejdou,nepomáhají proti naší vůli.Proto P.Marie je ta jediná,která může pomoci alkoholikům,hráčům a všem,kteří mají narušenou vůli.I mě pomohla a pomáhá.Mám srdce plné vděčností k P.Marii.Je nenahraditelná,dává lidem šanci,sílu k překážkám,k životu.Bez ní by se nám těžko žilo...Děkuji ti Marie.Pavel.

MarunKa1

kacarovi3:P.Marie vládne mocí,která není závislá na naši vůli a ta činí překážku Kristu,Bohu,Duchu svatému. Co to má být?<br />
Papo(Tvůj poslední příspěvek): když to není zrovna Tvůj blog, tak to řešíš na mnohá blogách u druhý -svaté,jejich přímluvy. To že si toho nejseš vědomý,tomu jde trochu těžko věřit:-)<br />
Jinak ten blog od Faryho má něco v nadpisu, něco v závěru, ale musel by jsi hodně zavřít oči, aby jsi tam viděl jen to,proč zrovna P.Maria byla vybraná a neviděl i to, že nám nabízí i pomocnou ruku. Asi to spíše možná vidět či slyšet nechceš.

MarunKa1

kacarovi3:Ten předchozí komentář jsem už pochopila správně,-poprvé jsem to přečtla špatně.Myslela jsem že píšete, že Panna Maria má být překážkou, ale je to o naši vůli, která činí překážky Duch. sv. což je pravda. Takže promiňte.Ok.

kacarovi3

Maruško,děkuji za to promin ale až si přečteš mé další komentáře,tak mě asi rozneseš na kopytech.Víš,já se snažím pochopit svět a Boha.Církev mi nikdy nebyla překážkou ale je možné,že mi bude překážkou.Jsem dost zvídavý a nespoutaný.Jsem zkrátka svůj-originál.Proto mi odpust,zdali se tě něčím dotknu.Jedu ráno na sever-dovolená-do rodného kraje a je mi líto,že mi nezbývá čas na tvou křížovou cestu.Až ji přečtu a procítím,tak ti napíši komentář.Snad nebude delší,než tvůj blog...Pavel.

Zobrazit 15 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková