Milosrdenství chci+++Ježíši, důvěřuji Ti! __________________________________________ Královno posvátného škapulíře, oroduj za nás!

Chiara Luce Badano

25. 9. 2010 22:47
Rubrika: víte že...

Chtěl bych zde ve zkratce něco napsat o mladé dívce jménem Chiara, která bude v blízké době blahořečena...

 

Chiara Badano se narodila v Sasselu 29. října 1971 v prosté rodině a od malička byla vychovávaná ve víře. Vyrostla v nadané děvče, které s nadšením sportovalo a mělo mnoho přátel. Patřila mezi mládež Hnutí fokoláre (Gen - Nová generace), které založila Chiara Lubichová. Ze všech sil se snažila z lásky plnit v každém okamžiku Boží vůli. Boha přijala jako Lásku a zvolila si ho za ideál svého života. Dávala přednost prostým, pokorným a chudým lidem a snila o tom, že bude jednou jako lékařka pracovat pro děti v Africe. V 17 letech ji postihl nádor kostí. Nemoci čelila s důvěrou v Boží lásku a často opakovala modlitbu: "Chceš-li to Ty, chci to i já". Lidem kolem sebe předávala klid, pokoj a radost. Chiara Lubichová ji oslovovala "Chiara Luce" (Klára Světlo). Chiara svým vrstevníkům a kamarádům napsala: "Mladí jsou budoucnost. Já již nemohu běžet, a proto bych vám chtěla - jako na Olympiádě - předat pochodeň. Máte jen jeden život a stojí za to ho dobře využít." 7. října 1990 nemoci podlehla. Její život je zářným příkladem toho, jak lze proměnit nemoc v prozářenou cestu k plnosti života.

 

Životopis ve zkratce převzat z tisk.cirkev.cz

 

Více o Chiare Luce na:   http://www.focolare.cz/

 

 

Osobní komentář:  Chiara nám napsala velmi důležitý vzkaz, a proto bych chtěl její slova znovu vypsat:

"Mladí jsou budoucnost. Já již nemohu běžet, a proto bych vám chtěla - jako na Olympiádě - předat pochodeň. Máte jen jeden život a stojí za to ho dobře využít."

 

Chiara Luce Badano, ora pro nobis !

Zobrazeno 2007×

Komentáře

HelenaH

prve o ní byl pořad na Tv Noe :-) slyšela jsem o ní poprvé. Díky za odkaz

kacarovi3

Lukáši,dík,že na její slova slyšíš.Já vděčně pochoden přebírám a vím,že mé síly jsou omezené.Pochoden se musí předávat-v tom je její moc-hodnota.Jsi připraven?Pavel.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková