Milosrdenství chci+++Ježíši, důvěřuji Ti! __________________________________________ Královno posvátného škapulíře, oroduj za nás!

Otázky a odpovědi o víře

7. 12. 2010 15:29
Rubrika: víte že...

Na jedné naší školní nástěnce se objevil článek, který si hooodně líbí- tento článek je odpovědí na časté otázky mých spolužáků a nevěřích kamarádů... Věřím, že bude obohacením i pro vás...

Osobě, která tento článek napsala moc děkuju a vyprošuju mnoho Božího požehnání- díky moc; Bůh Vám žehnej...

 

Otázky a odpovědi o víře

 

-         Proč věřit v Boha, když jsem ho nikdy neviděl?

-         Rádiové a televizní vlny či vlny, které nesou hlas ve Tvém mobilním telefonu také nevidíš a přesto existují. (Rozkvetlý květ, tekoucí řeka, ptáci v oblacích, Tlukot Tvého vlastního srdce je Ti odpovědí).

-         Kdyby Bůh byl, nedopustil by války, vraždění, hlad, přírodní katastrofy a jiné utrpení v životě člověka. Pokud tedy je, proč to dopouští?

-         Bůh miluje člověka natolik, že dal jeho srdci naprostou svobodu, aby se sám rozhodl jak a čím chce žít. Nenávist, války, násilí začínají v lidském nitru. Pokud chceme něco zlepšit, musíme začít sami u sebe! Čas od času však přijde nějaká pohroma, aby lidmi otřásla, obměkčila je, aby si uvědomili, že nejsou pány světa, dokonce ani vlastního života.

-         Bůh není! Zkoušel jsem to hledat ho, ale kdykoli jsem ho o něco poprosil, aby mi pomohl něco získat, dobře napsat písemku, zařídit aby se do mě někdo zamiloval, nebo mi dal svědectví o své existenci, nikdy mě nevyslyšel!

-         Bůh není falešný přítel, který vyhoví, aby se Ti zalíbil, nebo aby  se zbavil Tvé neodbytnosti. Jde mu o Tebe. Jde mu o Tvé srdce, o obrácení se k dobrému způsobu života a spasení Tvé nesmrtelné duše. On ví co je pro Tebe opravdu dobré, co potřebuješ k růstu, aby se z Tebe stal skutečně ČLOVĚK. Tvé prosby slyší vždy, prozřetelně však ví, co by Ti ublížilo, co je vhodné Ti zatím odepřít, co Ti prospěje nyní a co později. ( I rodič Ti nepůjčí v deseti letech auto, když bys chtěl, protože by jsi se mohl zabít. Nebo Ti zatrhne v patnácti mejdan u kamaráda, protože by jsi mohl snadno spadnout do bláta drog, nechtěného těhotenství či jiných problémů, které by ublížily Tobě, ale i druhým.

-         Když bych chtěl Boha poznat, co mám dělat? Vždyť mi neodpoví, už jsem to zkoušel.

-         Pokud jsi to zkoušel, ale nic se nestalo, zkus to znovu. Když do toho dáš celé své srdce, uvidíš že přijde. Ten pocit vnitřního pokoje a míru je tak nepopsatelně krásný, že bezpochyby poznáš jeho dotek. Pokud nebudeš chtít, nebo nebudeš upřímný, Boha v tomto životě pravděpodobně nepoznáš. Stojí jen jako žebrák u dveří a klepe. Chce Tě naplnit opravdovým štěstím, pravdou a láskou, kterou nemůže svět dát. Sám ty dveře neotevře, přijde jen když ho do svého života pozveš svobodně Ty sám.

-         Když Boha ucítím, co mám dělat? Jak a co si s ním mám povídat? Neznám žádné modlitby.

-         Povídej si s ním jako s nejlepším kamarádem. Vše o Tobě ví, miluje Tě bez podmínek, nic Ti nevnucuje, nijak Tě nespoutává, neodsuzuje Tě, odpouští Ti vše čeho skutečně lituješ. Nemusíš se bát. Sám Tě povede, abys žil správně, ku prospěchu sebe i bližních.

 

Můžeš Boha opustit,

Ale nemůžeš zabránit, aby byl.

Můžeš Boha nenávidět,

Ale nemůžeš zabránit, aby Tě měl rád.

Můžeš se rozhodnout proti Kristu,

Ale On se na Golgotě rozhodnul Pro Tebe.

Můžeš se vyhýbat jeho slovu a jeho církvi,

Ale jeho slovo a jeho církev Tě stále hledají.

Můžeš si sám hledat cesty, ale nemůžeš zabránit , aby Tě Bůh vedl.

Můžeš Boha zapírat, proklínat,

ale nemůžeš dosáhnout toho, aby Bůh nebyl.

Zobrazeno 1727×

Komentáře

juniper

moc pěkné děkuji

MarunKa1

Fary dík, až budu cítit, že brácha je zas trochu otevřený , tak mu to po meilu pošlu. Jsou tam, některé jeho otázky. Ještě tam chybí třeba tato:"Jak můžeš říct, že to vaše náboženství je pravé, kdyby ses narodila jinde, byla by jsi třeba u muslimů. Záleží na tom kde se člověk narodí".(Jeho slova)

kacarovi3

Marie,také jsem nad tou otázkou přemýšlel.Dost rozhoduje výchova v rodině a společnost,ve které žijeme.Potom šíře našeho hledání a poznání.Pro každého to pravé má jinou podobu.Poznáváme Boha a Ježíše,cítíme jejich milosti,lásku,milosrdenctví.Jsme plni víry a nemáme v sobě prostor pro poznávání jiného směru víry-Buddha,Aláh,...Jsme oslněni Boží láskou a vedením Krista-je náš celý život,světlo ke kterému směřujeme,světlo naděje,lásky.Co bychom chtěli víc?Pavel.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková